Ce  putem să facem pentru a evita să apară pete și alge pe țiglele acoperisului?

 
 
 

îngrijirea plăcilor

Avem două soluții atât pentru plăci din beton, cât și pentru plăci de lut negru:

Țiglele deja instalate pe acoperiș trebuie să fie curățate cu un jet de aburi pentru ambele tipuri de plăci. Dacă este necesar, putem utiliza soluția DRY-CLEANING® MOSS și ALGAE REMOVER (pentru îndepărtarea mucegaiurilor și a algelor) pentru o curățare mai eficientă.

După ce suprafața sa uscat, suprafața acoperișului trebuie impregnată cu silicon.

Țiglele din beton necesită alt material, iar plăcile de lut necesită și ea alt material (tiglele din lut pot fi impregnate cu materialul pentru  plăcile de beton , dar nu și invers!). Tratamentul poate fi efectuat, de asemenea, cu un pulverizator de spate, dar trebuie să aveți grijă ca pulverizatorul să pulverizeze cu picaturi mari sau chiar să stropeasca, mai degrabă decât să pulerizeze.

Tratamentul trebuie să se facă întotdeauna în două straturi, astfel încât primul strat să nu se usuce atunci când cel de al doilea strat este aplicat pe suprafață (procedeul "umed la umed").

Procesul de realizare a noului acoperiș este mai simplu și mai eficient. Țiglele acoperișului trebuie scufundate in soluție înainte de a le pune pe acoperiș. Înmuierea se va face 1,5-2 minute. După uscare, placa tratată poate fi instalată.

Pe plăcile impregnate cu silicon nu vor mai apărea pete sau alge și nu se vor dezintegra.

Fiecare țiglă are o porozitate diferită, astfel că absoarbe apă diferit. În funcție de umiditatea sa, leagă praful, murdăria de pe suprafața sa, astfel încât suprafața va fi pătată. Algele și mușchii se pot depune pe suprafața umedă, iarna poate să apară înghețarea și dezintegrarea.

Cu toate acestea, siliconii nu permit ca apă să intre în suprafață, astfel încât problemele de mai sus nu vor mai apărea.

Și încă un motiv pentru tratament: Mai multe fabrici de țigle străine sunt echipate din fabrică cu plăci tratate cu silicon pentru a preveni problemele de apă și a vinde produse mai competitive.

Și cum arată?

 

Nume produse:

APĂ-STOP W® ROOFTOP TILE (standard de țigle)

APĂ-STOP W® ROOFTOP COCRETE ROOF (plăci din beton natural)